Gåsejagt i Skåne…

Min gamle ven Stefan Bengtsson fra Scandinavian Pro Hunters ringede søndag eftermiddag og ville lige høre om jeg kunne tage fri om tirsdagen da han havde en ledig plads på gåsejagt i Skåne.   Det tog mig ikke meget mere en få sekunder at sige ja tak!   Gåsejagten i Skåne er legendarisk og man må i august regulere gæs der trækker på de nysåede marker. Titusindvis af Candagæs, bramgæs og grågæs hærger markerne i denne periode og der er ikke blevet færre fugle de seneste år.   Køreturen var kort og jeg var fremme om aftenen. Stefan havde et par tyske jægere på besøg som først skulle på gåsereulering og dernæst på bukkejagt i 3 dage.  Det var nogle aldeles rare og “velopdragne” jægere og var godt selskab.

Vækkeuret ringede kl 5 og snart var vi i bilerne.  Da vi ankom til stedet var der allerede sat flere hundrede lokkere op og ground blinds var klar. Disse ground blinds er amerikanske og kan placeres på flad mark.  Derefter karvler man ned i dem og ligger lige så lang man er og kan kun skimte ud under det oplukkelige tag. En sær fonemmelse, at skulle skyde “liggende” !   Det varede ikke længe før de første flokke kom ind over og skytten kaldte dygtigt de første bramgæs ind på skudhold hvor jeg nedlagde min første bramgås.

Herefter væltede det nærmest ind med Canadagæs. Der kom så mange at man kun skød på 100% chancerne når gæssene var helt inde på mindre ned 20 meters afstand.  Det var en rar fornemmelse helt at undgå anskydninger på denne måde!   Efter 1½ time var trækket forbi, men jeg har aldrig oplevet et så fantastisk gåsetræk. Det blev da også til 41 gæs fordelt på 2 mand.

Hvis du vil vide mere om gåsejagt kan du kontakte Stefan via hjemmesiden www.scandinavianprohunters.com

Tak Stefan for en kæmpe jagtoplevelse!!

Venligst,  Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv resultatet for at poste *