Rådyrsnitzler – nemt og lækkert
Dyreryg er en omstændig affære og kan blive tørt.
Skær fileterne af i stedet – marinér dem, bank dem og steg dem som snitzler – det smager HIMMELSK og er rigtig god og sund vintermad…
Det er en af familiens favoritter – nemt lækkert og hurtigt!
(Stolt) Fotograf og jagtledsager: Cecilie, 9 år
Du skal bruge:
Dyrekød fra f.eks. råvildt
Fra kølle eller fra filet
Skæres ud i mørbradbøf str. – ca 3 cm tykke
MARINADE – Snitzler:
optimalt marineres i 12-24 timer
Har du mindre tid – så mindst 30 minutter
ca. 700 gr kød
Olie – rapsolie – 5 spsk
1 helt presset hvidløg
2 tsk timian
1 tsk salt
Godt med peber
Snitzler:
Læg en bøf i en frysepose med den overskårne side opad
Bank den godt flad mellem 2 skærebrætter til den er helt flad
Stegning/grillning
læges på en varm pande med lidt smør eller varm grill
Steges kun til kødsaft ses på oversiden
Vend og vent til kødsaft stiger op igen.
TILBEHØR:
Kartofler, rodfrugter, snittet spidskål, ribs gelé
SOVS:
Rist champignons til de er godt faste og brune (før stegning af snitzler)
Kog panden af efter stegning af snitzler med ca 1-2 deciliter okse boullion – kog lidt ind.
Tilsæt 1/4 liter piskefløde eller flødesurrogat – tilsæt en tsk ribsgelé
Jævn evt. med maizenajævning.
Put de ristede champignons op i sovsen og server med f.eks.
Kartofler, rodfrugter, snittet spidskål, ribs gelé
Vinforslag: Amarone Valpollicella
Velbekomme!
Mums, ser rigtig lækkert ud.