VILDSVINEMAD 2.0 – Ovnstegt vildsvin filet med svampe

Lige siden jeg krummede pegefingeren den 17. august kl. 20.45 – havde jeg på fornemmelsen at dette vildsvin ville blive en langvarig fornøjelse – ikke mindst på middagsbordet.
Det skulle vi sande her til aften igen.

vs0

Nedenstående ret, er uhyre nem at tilberede og kræver ikke ret mange flere avancerede ingredienser, end man kan finde i en dagli-brugs.
Den store fornøjelse bliver ikke mindre ved, at man ene og alene har “ordnet svinet”, fra pegefingeren krummedes til det forgyldte smagsløgene.

vsjagt1

Fra spændingen ved jagten i de store svenske skove og til slut at sætte tænderne i et uhyre velsmagende stykke vildsvinesteg man selv har tilberedt – er ægte JAGTGLÆDE!
DET ER SKØNT AT VÆRE JÆGER!

vsjagt3

Efter at have brækket grisen, hang den natten over i den røde trælade og jeg stod tidligt op og skinnede den.
Herefter grovpartering hvor jeg delte ryggen i 2 stykker.
skinning

Det forreste stykke skulle her til aften tilberedes og jeg havde bestemt mig for, at skære filterne af og komponere min egen opskrift ud fra de erfaringer, jeg har med andre typer vildtkød. Samtidig skulle det heller ikke være alt for besværligt at finde ingredienser til retten.
vsjagt2


Ovnstegt Vildsvinefilet med timian, hvidløg og champignonstuvning og nye kartofler

– uhyre simpelt og nemt og en smag der er konger værdige!

Til ca. 6 personer (3-4 meget sultne mænd)
Fremgangsmåde:
Finpuds fileterne og smør et ovnfast lerfad med smør og læg fileterne ned i fadet.

vs4

Lerfadet er vigtigt. Ting smager bare bedre i et lerfad, fremfor i et glasfad – og det er som om lerfadet bare bliver bedre med årene.
Knus et par fed hvidløg eller 3, tilsæt en spiseske knust timian og bland krydderurterne med lidt olie.
Gnid fileterne med krydderblandingen og krydder med groft salt og peber. Til slut skæres nogle skiver smør og lægges oven på fileterne.

vs3

Derefter sættes fadet ind i en 225 grader varm ovn i 10-15 minutter.
Imens steges ca. 400 g champignoner, tilsæt friskkværnet peber, og når det meste væde er væk og champignonerne har fået farve, hældes (mindst) en 1/4 l piskefløde og ca 1-2dl kalvefond/vildtfond eller anden kraftig fond i og kog ind til den bliver cremet.

vs5

vs6

Herefter lægges stuvningen ned til fileterne i lerfadet og steges videre ved 200 grader i ca. 20 minutter mere eller til centrumtemperaturen i kødet er 72-74 grader.

vs2

Tilbehør er f.eks. nyopgravede kartofler, gulerødder –  gerne kogt med en kvist løvstikke.
Et godt glas Amarone til er lækkert – DET SMAGER HIMMELSK!

Du skal bruge:
600-800g vildsvinefilet
Salt
Peber
Timian
3 fed hvidløg
75-100 gram smør
1/4 l piskefløde
4 spsk Kalvefond eller anden god fond
400g champignon
Kartofler og gulerødder som tilbehør – eller efter hvad du lyster 🙂
Kan alternativt serveres med godt groft brød i stedet.

Velbekomme! 

vs1

1 Comment

  • Peter

    Mums, men altså lidt skod at læse den artikel og se billederne lige her inde frokost (der står på verdens kedeligste rugbrødsmadder) 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv resultatet for at poste *