På buejagt med Phonak Serenity DP+

Terrænnet er nyt – vi er gået sammen 8 buejægere om 165 ha skov på Fyn, hvor der ikke har været jaget ret meget de seneste 5 år.
Ifølge jagtudlejeren, var dette område ikke brugt ret meget pga af tæt brombærkrat, men han vidste at her gik nogle gamle bukke.

bukkebak

Området har jeg døbt “bukkebakken”. Et højdedrag i skoven med meget høje gamle douglasgraner, der majestætisk tårner sig op mod himlen.
Bundvegetationen er spredt opvækst af birk og græsser, men alt sammen indhegnet i et nærmest ufremkommeligt helvede af nye og gamle brombærranker – der sønderriver alt levende. Der er dog pletter på skovbunden hist og her – og ser man efter er der små veksler der forbinder de fleste brombærfri pletter. Her er der masser af fejninger og skrab – og flere af fejningerne er mange år gamle…
Her bor tydeligvis en gammel kriger!

Den 16/5 om aftenen havde jeg siddet i stigen i 5 timer og ventet på bukken uden at se ret meget andet end en rå og et egern.

Jeg var på buejagt og jeg vidste at bukken gik i dette område. Billeder fra vildtkameraet, havde afsløret, at der med stor sandsynlighed, var tale om en særdeles gammel buk – han boede på “bukkebakken”, men tog ind i mellem afstikkere ud i en tilstødende askemose hvor det er lykkedes, at få et par billeder af ham.

buk26-2 (2)
Alt burdre være på plads, men da der var 15 minutter tilbage af skydetiden, havde bukken stadig ikke vist sig inde mellem de høje douglasgraner.
Jeg besluttede, at kravle ned ad stigen og se mig lidt omkring inden det var slut – han burde nemlig være her på på dette tidspunkt på dagen.
Langsomt kravlede jeg ned ad stigen, og da mine fødder nåede nederste trin, kunne jeg ind gennem stigen, se bukken stå kun 10 meter borte – han var kommet ind direkte bag stigen!
Bukken anede med det samme uråd, og gamle bukke tager ingen chancer – DAMN – hvorfor havde jeg ikke hørt ham – hurtigt forsvandt han smælende ind i brombærhelvedet!
Det var den gamle returbuk, og havde jeg nu bare hørt ham, havde jeg haft en stor chance!
Jeg BURDE have hørt ham – jeg undersøgte stedet han havde stået og der var ny fejning og løs jord fra et frisk skrab – det burde jeg også have hørt!

Jeg har godt lagt mærke til, at min hørelse måske ikke mere er som den var engang og jeg tog en høretest på nettet, der afslørede, at jeg nok ikke har meget mere end 70% hørelse af hvad en 12årig har.
7 sprungne trommehinder som dreng har sat sine spor….

Ved en konfirmation, 14 dage senere traf jeg Per Crone der er selv er jæger og salgsdirektør for Phonak i Norden og fortalte ham historien med bukken.
Per fortalte om de nye Phonak Serenity DP+ hvor man udover funktionen som høreværn, kan skrue lyden op til +12 decibel over normalt leje, og at det er ægte stereolyd – Jeg fik straks den idé, at jeg måske skulle afprøve dette til buejagt – nu hvor jeg er en smule handicappet på høresansen…
Jeg købte herefter et sæt, og har nu haft det med på buejagt nogle gange og det er helt UTROLIGT så godt de virker – særligt retningsbestemmelsen er fantastisk, hvilket jeg jo var meget spændt på. Nu hører jeg ofte dyrene før jeg ser dem! – hvilket er særdeles godt på buejagt.
Alle lyde forstærkes sprødt og fint uden forvrængning og du hører de mindste lyde fra dyr og fugle. Jeg har således flere gange opdaget råvildtet komme listende inden jeg har fået øje på dem…

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg ville have hørt bukken den aften med disse “høreværn” – og måske havde jeg fået chancen.
Nogle vil måske synes, at det er smule usportsligt, men jeg er ikke i tvivl – phonakkerne er med på buejagt fremover nu for mig – og desuden vil de blot give mig min normale hørelse tilbage…
På skydebanen fungerer de også særdeles godt!
Batteriet er et enkelt AAA og holder i op til 500 timer.  Betjeningsboksen clipses nemt på blusen inde under jakken og er af vejen med det samme. Der er volumen knap og generelt meget nemme at betjene. Når du køber sættet er de klar til brug og der medfølger en voucher så du kan bestille gratis afstøbning til dine ører, så de kommer til at passe endnu bedre.

sere2

Bukkebakkebukken er der stadig – nu må jeg se om han dukker op igen – om end næste gang kan det være at jeg hører ham i tide… 🙂

Phonak Serenty DP+ fås i flere større jagtforretninger og de koster 4999,- inkl voucher til formstøbning af propper så de passer til netop dine ører.
Du kan læse mere om Phonak Serenity i mit Jagtblad nr.5 på dette LINK eller på Phonak hjemmesiden på dette LINK
Forandlerliste ses på dette LINK

Du kan tage en online høretest på dette LINK

Nu lyder skovens musik igen klart og tydeligt i mine ører 🙂
Thumbs up til Phonak Serenity DP+ !

Knæk & bræk!

 

serenity-dp_m

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv resultatet for at poste *